Dé checklist voor een stressvrije verhuizing

21 september 2023
De checklist voor een stressvrije verhuizing

Verhuizen naar een nieuwe woning? Wat spannend! Wellicht ervaar je nu al wat stress. Maar laten we deze ontnemen middels het delen van dé checklist voor een stressvrije verhuizing. Of je nu naar een nieuwe stad of andere straat verhuist, deze checklist komt helemaal van pas. Om je te helpen de controle te behouden hebben wij deze voor jouw verhuizing samengesteld.

Een goed begin is het halve werk

Met de voorbereiding kom je al heel ver. Kies een exacte verhuisdatum, dit creëert een duidelijk tijdschema. Beslis ook of je een verhuisbedrijf kiest. Wil je zo min mogelijk stress? Dan raden wij het aan het uit handen te geven. Boek zo’n verhuizingsbedrijf dan ook ruim van tevoren. Verhuis je rondom Arnhem? Bekijk dan verhuisbedrijf Doesburg om een beter idee te krijgen hoe alles in z’n werk gaat. Verder is het ook belangrijk om altijd reviews te bekijken voordat je bedrijven aanneemt. De geschatte tijd is om minstens twee maanden van tevoren alles te plannen.

Budgetteren

Plannen is van groot belang bij verhuizen. Als je niet goed plant kunnen de kosten erg stijgen. Maak daarom een budget met alle kosten erin opgenomen. Denk van verhuisdiensten tot verpakkingsmaterialen. Hoe duidelijk het budget des te makkelijk het is je financiën onder controle te houden.

Verzamel verpakkingsmaterialen

Zorg ervoor dat je meer dan voldoende verpakkingsmateriaal hebt voor je begint met inpakken. Te veel is altijd beter dan te weinig. Denk aan inpakpapier, verhuisdozen, tape en labels.

Minimaliseer

Tijdens het inpakken zul je zéker dingen tegenkomen waarvan je twijfelt om het te houden of weg te gooien. Dit is dan ook het perfecte moment om deze overwegingen te maken. Minder verhuizen is natuurlijk ook minder stressvol. Doneer of verkoop bijvoorbeeld alles wat je niet meer nodig hebt. Ook betekent minder spullen natuurlijk minder uitpakken!

Houd het verhuizen georganiseerd

Stel een verhuisdossier samen door alle belangrijke documenten en gegevens in een verhuisdossier te organiseren. Denk dan aan paspoorten, medische gegevens, verzekeringsgegevens en eventuele contracten met verhuisbedrijven.

Slim inpakken

Om het inpakken te vergemakkelijken is een enorme tip om in te pakken per kamer. Label elke doos ook wat erin zit en van welke kamer dit afkomstig is. Nog een tip hierbij is om alle waardevolle en breekbare items apart te bewaren en uiteraard ook te labelen.

Overzetten van diensten

Zorg ervoor dat alle diensten en lopende abonnementen ook zijn verhuisd naar het nieuwe adres.  Denk dan aan internet, kabeltelevisie, gas, water, licht en elektriciteit. Ook bij belangrijke overheidsinstanties en postdiensten is het belangrijk je adres te wijzigen.

Maak een nooddoos

Pak essentiële items die direct nodig zijn bij de aankomst in je nieuwe huis. Pak vervolgens een speciale doos om deze items in te doen. Zulke items kunnen toiletartikelen, schone kleding en belangrijke documenten zijn. Zorg ook dat de doos gemakkelijk toegankelijk is.

Met een goede voorbereiding en overzichtelijke planning is een stressvrije verhuizing zeker mogelijk. Met deze checklist kun je de volgende stap zetten in je nieuwe avontuur. Veel succes!

Bekijk ook eens waarom een stressvrije verhuizing belangrijk is in onze andere blog. Hier vertellen we je namelijk hoe stress je huid beïnvloedt.

Lees ook:  De beste digitale systemen voor jouw bedrijf

Over Review Pagina

Review-pagina.nl is een website gemaakt om verschillende bedrijven te reviewen. Uit vrijwel alle sectoren doen wij bedrijven reviewen en een eerlijke mening geven. Deze bestaat uit het geven van een beoordeling voor de bestelling/dienstverlening, service en de algemene tevredenheid! Uiteindelijk sluiten wij deze bedrijfsreviews af met een oordeel gebaseerd op een aantal sterren, waarbij vijf sterren het maximum is.