Het belang van backlinks

22 november 2023
backlinks

Bij linkbuilding probeer je zoveel mogelijk externe links naar jouw website te verzamelen. Het gaat hierbij niet alleen om de hoeveelheid, maar ook om de kwaliteit van de links. De backlinks zijn voor Google namelijk het ideale tool om te bepalen welke pagina’s relevant zijn. Je kan de links vergelijken met stemmen. Hoe meer stemmen jouw site krijgt, hoe hoger Google je pagina zal ranken. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat de domeinen waar de links op verschijnen bij de inhoud van jouw website aansluiten. Zo ziet Google meteen dat het om relevante links gaat en dat jouw content belangrijk is.

De vele voordelen van backlinks

Linkbuilding vormt een erg belangrijk onderdeel van SEO. Volgens sommigen is het aandeel van de backlinks in het algoritme van Google zelfs 30%. Google kijkt voornamelijk naar je volledige linkbuildingprofiel. De zoekmachine bekijkt hoeveel links je hebt verzameld en wat de kwaliteit van je links is. Op basis van deze informatie bepaalt Google vervolgens je ranking. Je moet trouwens niet enkel met de externe links rekening houden. Het interne linkprofiel is zeker even belangrijk!

De valkuilen van een linkbuildingprofiel

Omdat backlinks zo belangrijk zijn voor je positie op Google, moet je ervoor zorgen dat je een natuurlijk profiel opbouwt. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat jouw links op pagina’s staan met originele informatie. De tekst of de blog moet toegevoegde waarde hebben, anders zal Google de links niet als relevant beschouwen. Verder mag je ook niet teveel links tegelijk verzamelen. De zoekmachine merkt zo namelijk dat het profiel niet op een natuurlijke wijze tot stand is gekomen en zal je hier ook voor straffen. Ten slotte moet elke link ook werken. Een foute link of een technische storing kan enorm negatieve gevolgen hebben voor je ranking. Lees daarom hier over de beste digitale systemen voor jouw bedrijf.

De hulp van een gespecialiseerd bedrijf

Linkbuilding is iets delicaat. Als je je profiel niet op een correcte manier opbouwt, heeft het een zeer negatieve invloed op de resultaten. Daarom laten heel wat bedrijven dit werk aan specialisten zoals Publisher Place over. Een gespecialiseerd bedrijf heeft namelijk een duidelijk beeld van de eisen van Google en weet hoe ze een efficiënt profiel kunnen creëren. Met de hulp van experten verzamel je relevante links en verschijnt jouw website als een van de eerste in de zoekresultaten.

Lees hier ook waarom bedrijfsreviews zo belangrijk zijn.

Lees ook:  Duurzame methoden voor een gezonde tuin: overzicht

Over Review Pagina

Review-pagina.nl is een website gemaakt om verschillende bedrijven te reviewen. Uit vrijwel alle sectoren doen wij bedrijven reviewen en een eerlijke mening geven. Deze bestaat uit het geven van een beoordeling voor de bestelling/dienstverlening, service en de algemene tevredenheid! Uiteindelijk sluiten wij deze bedrijfsreviews af met een oordeel gebaseerd op een aantal sterren, waarbij vijf sterren het maximum is.