Radiator ventilator review

8 juni 2023
radiator ventilator review

De energieprijzen blijven maar stijgen en het einde is nog niet in zicht. In de wintermaanden willen we daarentegen toch ons huisje blijven verwarmen. Hoe kunnen we dat zo voordelig mogelijk doen? Veel mensen besluiten om dit probleem op te lossen met behulp van een radiator ventilator. Nu is de vraag natuurlijk: Is de radiator ventilator de moeite waard? En zo ja, welke is dan de beste? Met zo veel verschillende soorten en modellen op de markt zien we soms door de bomen het bos niet meer. Geen paniek! In deze blog geven wij ons radiator ventilator review, bespreken we de voor- en nadelen én vertellen jou alles over het best geteste model van 2023!

Hoe werkt een radiator ventilator?

Een radiator ventilator is een apparaat dat is uitgerust met meerdere kleine ventilatoren en bedoeld is om onder je radiator te plaatsen. Door de gegenereerde luchtstroom wordt de warmte efficiënter door de ruimte verspreid. Het gebruik van een radiator ventilator kan leiden tot een vermindering van het gasverbruik, omdat de radiator minder lang hoeft te verwarmen.

Voeding: Een radiatorventilator wordt gevoed door elektriciteit. Het kan zijn aangesloten op het elektriciteitsnet via een stopcontact of op het verwarmingssysteem zelf worden aangesloten.

Ventilatorsnelheid: De ventilatorsnelheid kan vaak handmatig worden aangepast op basis van de gewenste warmteafgifte en persoonlijke voorkeur. Dit kan worden gedaan met behulp van een schakelaar of een bedieningspaneel op de ventilator zelf.

Luchtstroom: Zodra de ventilator is ingeschakeld, begint deze lucht over de radiator te blazen. Dit verhoogt de luchtstroom langs de radiatorvinnen, waardoor een grotere warmteoverdracht van de radiator naar de omgeving plaatsvindt. Hierdoor kan de radiator efficiënter werken en de kamer sneller verwarmen.

Plaatsing

In de meeste huishoudens bevindt de kamerthermostaat zich in de woonkamer. Het moment dat die kamer op temperatuur is, zal de verwarmingsketel uitschakelen. Dit maakt (voor veel) de woonkamer de beste plek voor het plaatsen van de radiator ventilatoren. De prijs van de ventilatoren kan snel oplopen, dus is het slim om eerst onderzoek te doen in welke kamers het echt belangrijk is om te hebben.

Een radiatorventilator wordt meestal aan de achterkant van een radiator gemonteerd. Het kan aan de muur worden bevestigd of direct op de radiator worden geplaatst, afhankelijk van het specifieke ontwerp.

Temperatuursensor

Een bijkomend kenmerk van de meeste radiatorventilatoren is een temperatuursensor. Deze sensor zorgt ervoor dat de ventilatoren alleen draaien wanneer de verwarming daadwerkelijk aan staat. Dit draagt bij aan een efficiëntere werking van het systeem en voorkomt onnodig energieverbruik. Het geheel van deze functies helpt om de warmteafgifte te optimaliseren en de algehele energie-efficiëntie van het verwarmingssysteem te verbeteren.

Warmteafgifte

Het gebruik van een radiatorventilator kan vooral handig zijn in situaties waarin de warmteafgifte van een radiator onvoldoende is, zoals bij grote ruimtes of bij radiatoren die verouderd zijn of zich op een ongunstige locatie bevinden. Het verbetert de warmte-efficiëntie en kan helpen om de verwarmingskosten te verlagen door de warmteafgifte te optimaliseren.

Voordelen van een radiator ventilator review

Voordelen radiator ventilator

 • Verbeterde warmteafgifte
 • Verhoogde energie-efficiëntie
 • Snellere opwarmtijd
 • Verbeterde warmteverdeling
 • Compact en eenvoudig te installeren
Lees ook:  De beste digitale systemen voor jouw bedrijf

Verbeterde warmteafgifte: Een radiatorventilator helpt de warmteafgifte van een radiator te verbeteren. Door de luchtstroom te verhogen, wordt de warmte gelijkmatiger en sneller door de kamer verspreid. Dit kan resulteren in een efficiëntere verwarming van de ruimte en een snellere opwarming.

Verhoogde energie-efficiëntie: Doordat een radiatorventilator de warmte beter verspreidt, kan de cv-installatie efficiënter werken. Dit betekent dat de verwarmingsketel minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken, waardoor energie en kosten worden bespaard.

Snellere opwarmtijd: Een radiatorventilator zorgt voor een snellere opwarming van de kamer. Dit kan vooral handig zijn bij het opstarten van de verwarming na een periode van inactiviteit of bij het snel opwarmen van een koude ruimte. Het kan ook nuttig zijn in situaties waarin u snel warmte nodig heeft, zoals op koude winterdagen.

Verbeterde warmteverdeling: Radiatoren zonder ventilator hebben vaak te maken met een verschil in temperatuur tussen de boven- en onderkant van de radiator, waarbij de bovenkant warmer is dan de onderkant. Een radiatorventilator helpt deze temperatuurgradiënt te verminderen door de luchtstroom te verhogen en de warmte gelijkmatiger over het oppervlak van de radiator te verspreiden.

Compact en eenvoudig te installeren: Radiatorventilatoren zijn over het algemeen compact van formaat en kunnen eenvoudig op de bestaande radiator worden gemonteerd. Ze vereisen meestal geen complexe installatie en kunnen gemakkelijk worden bevestigd met behulp van klemmen of magneten. Dit maakt ze een handige toevoeging aan bestaande verwarmingssystemen.

radiator ventilator review

Nadelen radiator ventilator

 • Geluid
 • Extra energieverbruik
 • Vereist ruimte en installatie
 • Afhankelijk van elektriciteit

Geluid: Sommige radiatorventilatoren kunnen geluid produceren tijdens het werken. Dit geluid kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de kwaliteit van de ventilator. Voor sommige mensen kan het geluidsniveau van de ventilator storend zijn, vooral als de radiator in een slaapkamer of een stille ruimte staat.

Extra energieverbruik: Hoewel radiatorventilatoren kunnen helpen de efficiëntie van de verwarming te verbeteren, verbruiken ze zelf ook elektriciteit. Dit betekent dat er extra energie nodig is om de ventilator te laten werken. Hoewel het energieverbruik van een radiatorventilator meestal relatief laag is, kan het op de lange termijn toch van invloed zijn op het totale energieverbruik en de energiekosten.

Vereist ruimte en installatie: Een radiatorventilator neemt extra ruimte in beslag op de radiator. Dit kan de esthetiek van de ruimte beïnvloeden en kan ook een beperking zijn als er beperkte ruimte is rondom de radiator. Bovendien vereist de installatie van een radiatorventilator wat tijd en moeite, aangezien deze op de juiste manier op de radiator moet worden gemonteerd.

Afhankelijk van elektriciteit: Een radiatorventilator werkt op elektriciteit, wat betekent dat het afhankelijk is van een werkende stroomvoorziening. Als er een stroomstoring is of als de elektriciteit om een andere reden uitvalt, zal de ventilator niet functioneren. Dit kan een tijdelijke beperking zijn bij het verwarmen van de kamer, afhankelijk van andere verwarmingsbronnen die beschikbaar zijn.

Waar moet je op letten bij een radiator ventilator kopen?

 • Compatibiliteit: Controleer of de radiatorventilator compatibel is met jouw type radiator.
 • Geluidsniveau: Sommige modellen zijn stiller dan andere, en als je gevoelig bent voor geluid, wil je mogelijk een ventilator kiezen die weinig lawaai maakt.
 • Ventilatorsnelheid en regeling: Zorg dat de ventilatorinstellingen aan jouw voorkeuren voldoen.
 • Energie-efficiëntie: Een energiezuinige ventilator kan helpen de energiekosten laag te houden.
 • Installatiegemak: Kies een ventilator die gemakkelijk te installeren is.
 • Garantie: Controleer of de radiatorventilator wordt geleverd met een garantie.
 • Betrouwbaarheid en duurzaamheid: Het is de moeite waard om te investeren in een ventilator van goede kwaliteit die lang meegaat.
Lees ook:  Beste reviewsystemen voor webshops

Door rekening te houden met deze aspecten kun je een radiatorventilator kiezen die het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren. Het kan ook nuttig zijn om beoordelingen en aanbevelingen van andere gebruikers te raadplegen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Wat is de beste radiator ventilator van 2023?

Ben jij net als ons overtuigd om een radiator ventilator aan te schaffen voor deze winter? Dan wil je natuurlijk weten welke de beste is!

Radiator-ventilator consumentenbond: Helaas heeft de consumentenbond tot huidig nog geen test gedaan. Maar niet getreurd, wij hebben hier wel een antwoord op. Onze voorkeur gaat namelijk uit naar de SpeedComfort radiatorventilator!

De SpeedComfort radiatorventilator

SpeedComfort radiatorventilatoren behoren niet voor niets tot de absolute topmerken, en is zeker te merken. Dit Nederlandse merk staat bekend om zijn eenvoudig te installeren ventilatoren die naadloos met elkaar kunnen worden verbonden. Of je nu een kleine of grote ruimte hebt, met SpeedComfort kun je zoals beloofd het maximale uit je verwarmingssysteem halen.

SpeedComfort review

Wat SpeedComfort echt onderscheidt, is de geïntegreerde thermostaat. Deze slimme functie zorgt ervoor dat de ventilator alleen begint te draaien wanneer de verwarming daadwerkelijk aan staat. Dit betekent dat je kunt genieten van een rustige en vredige omgeving, vrij van onnodig geluid.

Een ander voordeel van SpeedComfort is het energieverbruik. Je hoeft je geen zorgen te maken over overmatig energieverbruik, omdat de ventilator efficiënt werkt en alleen actief is wanneer dat nodig is. Dit leidt tot energiebesparing zonder in te leveren op comfort.

Of je nu één enkele ventilator nodig hebt voor een kleine ruimte of meerdere wilt combineren voor een grotere ruimte, SpeedComfort biedt flexibiliteit en prestaties die aan je behoeften voldoen. Met hun hoogwaardige producten en doordachte functies staan ze garant voor tevredenheid op het hoogste niveau.

Kies voor de beste radiatorventilator op de markt en profiteer van de slimme technologie en gebruiksvriendelijkheid van SpeedComfort. Creëer een comfortabele en stille omgeving terwijl je energie bespaart. Met SpeedComfort ben je verzekerd van topkwaliteit en ongeëvenaarde prestaties die je verwachtingen overtreffen.

Ben jij blij met onze radiator ventilator review en wil jij je eigen schrijven? Klik dan hier voor informatie van het schrijven van een overtuigende review.

Lees ook hier onze review van scheerapparaten!

Lees ook: zo kies je de juiste meubels.

Over Review Pagina

Review-pagina.nl is een website gemaakt om verschillende bedrijven te reviewen. Uit vrijwel alle sectoren doen wij bedrijven reviewen en een eerlijke mening geven. Deze bestaat uit het geven van een beoordeling voor de bestelling/dienstverlening, service en de algemene tevredenheid! Uiteindelijk sluiten wij deze bedrijfsreviews af met een oordeel gebaseerd op een aantal sterren, waarbij vijf sterren het maximum is.